2019 Stichting Voedselbank Wijchen e.o.

2019 Stichting Voedselbank Wijchen e.o.

Ook dit jaar steunt het WAT een lokaal goed doel door EUR 1,- per verkocht kaartje te doneren.  Voor 2019 hebben wij gekozen voor……..de Stichting Voedselbank Wijchen en omstreken!!

Op dit moment ontvangen 110 Wijchense gezinnen (ongeveer 290 personen) in Wijchen een voedselpakket. In Beuningen zijn dat 62 gezinnen (203 personen).

De stichting kan wekelijks basispakketten afhalen bij hun regiocentrum. Dit vormt ongeveer een derde tot de helft van de voedselpakketten, de rest moeten zij zelf zien te verwerven. Dit doen zij via supermarkten, bakkers, particulieren, kerkacties, tuinders, en soms ook bij bedrijven en op scholen.

Om dit allemaal te kunnen organiseren is er uiteraard geld nodig. Voor de huur van het pand krijgt de stichting subsidie van beide gemeentes. Maar voor benzine, onderhoud en vervoerskosten is zij geheel afhankelijk van sponsoren. De stichting is nu geld aan het reserveren voor een nieuwe koelbus.

Hoe mooi zou het zijn als wij van het WAT, ook namens u, hieraan kunnen bijdragen? Kom daarom op zaterdag 2 november of zondag 3 november naar onze voorstelling Wilde Havana in ‘t Mozaiek en help mee!

Voor meer informatie over de Stichting Voedselbank Wijchen e.o.: http://www.voedselbankwijchen.nl/