Stichting vrienden van de Weegbree

Stichting vrienden van de Weegbree

Stichting Vrienden van de Weegbree

De “Stichting Vrienden van de Weegbree”  is in 1997 opgericht en zet zich hoofdzakelijk in voor het welzijn van de bewoners van dit huis. Hierbij moet gedacht worden aan het extra sfeervol maken/ inrichten van de huiskamers, de verdere (sfeer) aankleding van het gebouw, de aanschaf van artikelen voor de sfeerruimte en de herinrichting van de binnentuin. Deze extra toevoegingen vallen buiten de reguliere budgetten van de ZZG maar worden wel als zeer wenselijk ervaren. Ook besteedt de stichting de gelden aan activiteiten die rechtstreeks zijn gericht op de bewoners.

Voorbeelden zijn een bijdrage voor een bedevaartsreis naar Kevelaer, bijdrage voor een artiest op een muziekmiddag of een verwennerij zoals ze die onlangs hebben uitgevoerd bij hun 20 jarig jubileum. De bewoners konden daarbij kiezen uit enkele mogelijkheden zoals een schoonheidsbehandeling, hoofd- of handmassage, een bezoek van een clown, en zelfs een scheerbeurt voor de mannen.

Tot 2017 zijn de opbrengsten uit acties besteed aan projecten in het belang van het verpleeghuis “De Weegbree”. In dat jaar is door de overkoepelende organisatie ZZG, waar verpleeghuis De Weegbree onder valt, besloten dat het gebouw na 25 jaar aangepast c.q.  vernieuwd moet worden.

Via het logo komt u op de website van de stichting

In afwachting van de definitieve plannen hebben zij als Stichting Vrienden van de Weegbree besloten niet meer te investeren in fysieke projecten in of aan het gebouw of binnentuin. De ontvangen gelden middels acties zoals een bingo, riktoernooi, plantjesmarkt en meer worden nu rechtstreeks ingezet voor de bewoners  zelf in de vorm van uitjes en verwennerijen.