WAT helpt

WAT helpt

Als vereniging willen we ons steentje bijdragen aan de Wijchense gemeenschap. We zijn daarom gestart met het steunen van een goed doel, een organisatie of stichting die in onze ogen extra steun en aandacht verdient. De actie werkt als volgt. Voor elk kaartje dat er is verkocht gaat er  €1,- naar het goede doel.

Dit jaar is de keuze gevallen op de stichting Vrienden van de Weegbree. Hieronder leest u wat de stichting doet voor de bewoners van de Weegbree. Via deze link krijgt u meer informatie over wat de Stichting zoals doet voor haar bewoners

Stichting Vrienden van de Weegbree

Via het logo komt u op de website van de Stichting

De “Stichting Vrienden van de Weegbree”  is in 1997 opgericht en zet zich hoofdzakelijk in voor het welzijn van de bewoners van dit huis.

Tot 2017 zijn de opbrengsten uit acties besteed aan projecten in het belang van het verpleeghuis “De Weegbree”. In dat jaar is door de overkoepelende organisatie ZZG, waar verpleeghuis De Weegbree onder valt, besloten dat het gebouw na 25 jaar aangepast c.q.  vernieuwd moet worden.

in afwachting van de definitieve plannen heeft de Stichting Vrienden van de Weegbree besloten de ontvangen gelden middels acties zoals een bingo, riktoernooi, plantjesmarkt en meer rechtstreeks in te zetten voor de bewoners  zelf in de vorm van uitjes en verwennerijen.

Het Wijchens Amateur Toneel wil op deze manier een bijdrage leveren aan De Stichting Vrienden van de Weegbree die zich hard maakt voor het welzijn van de bewoners van de Weegbree om hun leven toch nog een beetje aantrekkelijk en dragelijk te maken.