Wie zijn wij

Wie zijn wij

 

Opgericht in 1975 (!) brengt het WAT (Wijchens Amateur Toneel) inmiddels al meer dan 40 jaar prachtige stukken op de planken zoals blijspelen en (tragi)komedies.

Onze vereniging bestaat uit een gezellige en enthousiaste club mensen met een gedeelde passie: toneelspelen. Ieder jaar spelen wij het eerste weekend van november onze grote voorstelling in ‘t Mozaïek in Wijchen.

De spelers zijn voor het grote publiek het meest zichtbaar, maar er zijn bij ons ook veel mensen achter de schermen werkzaam.

Decorbouwers

Wat is een toneelstuk zonder decor? Het decor schept de sfeer van een voorstelling en dient er niet alleen mooi uit te zien, maar ook functioneel te zijn.

Of het nu gaat om een huiskamer, cruiseschip of het hiernamaals, onze trouwe decorbouwers zijn vanaf april wekelijks hard aan het werk om dit voor ons te realiseren. Geen uitdaging gaat hen te ver en zij krijgen het ieder jaar weer voor elkaar om in een beperkte bouwruimte de mooiste decors te creëren.

Wij zijn onze eigen Bob de Bouwers dan ook zeer dankbaar!

Licht en geluid

Ook licht en geluid zijn onmisbaar om een voorstelling en decor tot leven te brengen. Dit betreft uiteraard niet alleen de verstaanbaarheid van de spelers, maar ook bijv. de inzet van muziek en vele speciale licht- en geluidseffecten tijdens de voorstelling.

 

Zonder deze licht- en geluidseffecten zouden onze voorstellingen niet zijn wat ze zijn. Hierbij dus ook een speciaal dankjewel voor onze licht- en geluidsman!

Kap en Grime

Grime op het toneel is een aparte tak van sport, omdat de make-up vanaf grote afstand toch zichtbaar moet zijn.

In de hectiek en concentratie achter het podium is het erg fijn om terug te kunnen vallen op onze grimeuses.

Zij verzorgen met hun kap en grime de finishing touch van onze personages waardoor wij ons optimaal in onze rol in kunnen leven.

All round ondersteuning

Onze onmisbare vliegende keeps: kaartverkoop aan de kassa, assisteren achter de coulissen, fotografie, regelen van eten en drinken, onze loterij….teveel om op te noemen. Maar ze zijn nodig en ze zijn er!

Kom je erbij?

Ben je zelf een verenigingsmens? Op zoek naar een leuke hobby? Dit kan zowel toneel spelen zijn, als hulp achter de schermen bij decorbouw of bij de techniek (licht/ geluid). Aarzel dan niet en neem contact met ons op om kennis te maken en/of te kijken wat mogelijk is.