Wie zijn wij

Wie zijn wij

Wij zijn het Wijchens Amateur Toneel en zijn als toneelvereniging van start gegaan in 1975. Al meer dan veertig jaar brengen we prachtige stukken op de planken zoals blijspelen en komedies. Onze vereniging bestaat uit een goed gezelschap mensen met een gedeelde passie: toneelspelen. Voordat wij ons jaarlijkse stuk kunnen uitvoeren, hebben heel wat activiteiten, repetities, meevallers en tegenvallers de revue gepasseerd. Hoe ziet een doorsnee toneeljaar er eigenlijk uit? We nemen u even mee.

De leescommissie start met het lezen van de nieuwe stukken rond december. Er worden wekenlang vele boekjes gelezen en uiteindelijk wordt de keus in februari genomen welk stuk we zullen gaan spelen in november. In maart lezen alle leden het gekozen stuk en worden de rollen verdeeld. Dat is ieder jaar weer een spannend moment. Vervolgens start ons repetitieproces. Iedere week leren we thuis een aantal pagina’s tekst uit het hoofd en repeteren we op onze locatie een aantal scenes. Onze energieke en gedreven regisseuse Sigrid van Gelder zorgt ervoor dat we het maximale uit onszelf halen en dat we iedere week meer in onze rol komen. In oktober zijn we druk met het spelen van try outs en het plaatsen van de puntjes op de i, om vervolgens in het eerste weekend van november ons hard gerepeteerde stuk neer te zetten in het Wijchense Mozaïek theater. Het is niet alleen toneelspelen, zonder onze technische mensen zijn wij nergens.

Techniek

De taak van de spelers is duidelijk, maar om uiteindelijk een goede productie neer te zetten hebben we ook mensen achter de schermen nodig.

De spelers van de vereniging zijn nergens zonder hun trouwe decorbouwers. Terwijl de spelers druk repeteren zijn onze decorbouwers achter de schermen druk bezig om een schitterend decor neer te zetten. U moet bedenken dat er al meer dan veertig jaar lang elk jaar een ander decor moet staan. Elk jaar slagen ze er weer in om iets neer te zetten waarin de spelers helemaal los kunnen gaan. Het gaat hier niet alleen om een decor voor ons speelweekend in november. We hebben ook een try-out waarvoor we ook een decor nodig hebben. Dit decor moet echter makkelijk te vervoeren zijn en zal dus anders zijn dan het echte decor. Samen zetten we dus iets heel moois neer en daar zijn we elk jaar weer trots op. Bent u benieuwd naar het resultaat van dit jaar? Kom dan  naar onze voorstelling tijdens het eerste weekend van november in ’t Mozaïek theater in Wijchen.

 

Ben je zelf een verenigingsmens? Op zoek naar een leuke hobby? Dit kan zowel toneel spelen zijn, als hulp achter de schermen bij decorbouw of bij de techniek (licht/ geluid). Aarzel dan niet en neem contact met ons op om kennis te maken en/of te kijken wat mogelijk is.