Het doek is weer gevallen!

Het doek is weer gevallen!

Het toneel weekend zit er weer op en wat was het een vermakelijk toneelstuk! De zaal zat bij de drie voorstellingen zo goed als vol en de spelers werden na afloop beloont met een daverend applaus, daar zijn we bijzonder blij mee!

Tante Bella laat door haar overlijden haar beautysalon na aan haar erven Berend (Alexander Bisschop) en Albert (Ron Willemsen) Duursma. Deze twee neven, schilder en bouwvakker,
denken de salon op te knappen en door te verkopen. Maar bij binnenkomst in de salon komen direct de eerste klanten binnen en wat blijkt, er is geen personeel. En u voelt hem al aankomen, de twee neven worden gedwongen om de beautysalon zelf te gaan runnen zonder enkele ervaring wat tot hilarische behandelingen leidt. Ze schakelen de hulp in van vriend Leo Koolstronk (Hans van Geffen) om ze te helpen met de interieurstyling. Mogelijk biedt de stagiaire Suzan Beenstra (Iris Uijen) nog enige soelaas. Maar ook zij moest nog veel leren en oefenen. Zo werd op het been van Berend geoefend met het harsen waarbij het been niet alleen ontdaan werd van haar, maar ook de huid hiermee verdween. De gebruikte materialen van slijptol en vlakschuurmachine leiden tot een bijzondere pedicurebehandeling bij mevrouw Greet Ruiters (Mieke Besselink). Evenals de ‘hot stone’ behandeling met brokken puin, opgewarmd met een gasbrander mevrouw van Dreuten (Inge Wester). Zo onderging mevrouw van Dreuten ook nog een gezichtsbehandeling vanuit een emmer crème,
wat pure muurverf bleek te zijn. Dan de oude dame mevrouw Neeltje Bakker (Tanya Bisschop) die in vele kleuren op het podium verscheen. Eerst roodverbrand, veel te lang onder de zonnebank gelegen en om de huid weer te kalmeren onderging zij een spartaans modderbad met pure tuinmodder doordrenkt met kattenstront. Maar dan mevrouw Dora Veendijk (Dominique Scherpenborg) zij wilde niet alleen een paar behandelingen ondergaan maar was er vooral op gespitst dat deze behandelingen door Berend werden uitgevoerd. De meest tot de verbeelding sprekende scene was die waarbij zij een bikini-wax behandeling wilde hebben van Berend. Terug naar het verhaal blijkt dat tante Bella nog een nichtje, Wiepie Dijkstra (Thea Zak), in Canada heeft wonen die even op bezoek kwam. Maar hiermee kwam de verdeling van de erfenis naar de twee broers in het gedrang. Dus werd tante Bella weer tot leven geroepen door neef Albert tot tante Bella te verbouwen wat door deze dubbelrol tot hele leuke situaties leidde. Gelukkig kwam notaris Nikkelvest (Jolanda Plönes) ten tonele, die om de tijd te doden nog even een zeer pijnlijke neushaar harsbehandeling onderging. Zo bleek de nalatenschap van tante Bella zo verdeeld te zijn dat Berend de opoefiets toekomt, Albert het antieke serviesgoed en Wiepie de salon. De laatste twee wisselen de erfstukken met elkaar zodat de salon uiteindelijk aan Albert toekomt. De finale werd ingezet door Madame Leontien (Hans van Geffen) en Madame Kiki (Jef van Woudenberg) die er tot slot een feestje van maakten.

Natuurlijk was het applaus niet alleen voor de spelers maar ook voor de mensen achter de schermen: decor, techniek, grime, kapper en verdere ondersteuning. Daarom danken we jullie als publiek en hopen uiteraard dat jullie genoten hebben van “De erfenis van tante Bella”
Uiteraard zijn we er volgend jaar (het eerste weekend van november) gewoon weer, dus hopelijk tot dan! Bedankt!

Reacties zijn gesloten.