Workshop van Peter Lusse

Workshop van Peter Lusse

YESSSSS!!! Wij zijn ont-zet-tend blij dat wij van het VSB Fonds de mogelijkheid krijgen een workshop te volgen bij niemand minder dan…Peter Lusse (uit de serie ‘Vrienden voor het leven’, wie kent hem niet?)!! In september en oktober 2019 worden wij WAT-jes door Peter bijgespijkerd in het comedy acteren.

“Comedy acteren is een van de lastigste vormen van acteren. En zeker ook de meest onderschatte! Leuk “zijn” zonder leuk te “doen” vraagt de nodige vaardigheden van de acteur” zo is te lezen op de website van Peter Lusse.

Wij hebben er in ieder geval heel veel zin in en kijken er al naar uit! Foto’s en ervaringen volgen uiteraard in oktober….

Afgelopen september en oktober hebben we de fantastische workshop van Peter Lusse gehad. Wat een geweldige ervaring! Hieronder kunt u onze ervaring lezen, klinkt u op de tekst? Dan komt u op de website van Peter Lusse terecht.

De spelers van het Wijchens Amateur Toneel hebben genoten van de workshop Comedy Acteren. De bedoeling van deze workshop was om geïnspireerd te raken door en ons te laven aan de kennis en kunde van Peter Lusse. We kunnen u vertellen dat dit gelukt is. Ondanks de schrik van het bij de workshop behorende huiswerk vlak voor onze eigen voorstelling, kon Peter ons op ontspannen wijze en met veel humor meenemen in het vak ‘Comedy Acteren’. Het timen, laten zien wat je denkt, een grap laten vallen, weten hoe je wat zegt en waar het accent en pauze in de zin komt te liggen. Het is en blijft een vak apart. Hij liet ons ook voelen dat acteren echt teamwork was. Nou wisten wij dit natuurlijk al maar alles wat (bewust) aandacht krijgt groeit. Het is ook erg vermakelijk voor de kijker als Peter zelf even een typetje voordoet. De workshop was inspirerend, we hebben gelachen en het heeft ons handvatten gegeven welke we kunnen gebruiken in onze aankomende voorstelling. Peter bedankt namens iedereen van het WAT!

Juli 2019
Reacties zijn gesloten.